25 Haziran 2009 Perşembe

Un Helvası


Bugün Regaib Kandili.Herkesin kandili mübarek olsun.Bugünkü tarifimiz güzel bir "un helvası".Sadece kandilde değil her zaman yapıp ailenizle,arkadaşlarınızla,komşularınızla yiyebileceğiniz çok güzel bir tatlı...


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı su

Yapılışı:

  • Tereyağını eritiyoruz,sonra unu ekleyip pembeleşinceye kadar iyice kavuruyoruz.
  • Sonra şekerimizi ekleyip karışırtırıyoruz,bir süre sonra bir buçuk bardak su ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak,hindistan cevizi ve fındık,ceviz vb. kuruyemişlerle de süsleyebilirsiniz.
  • Helvamız hazır,afiyet olsun!

Hiç yorum yok: