10 Eylül 2010 Cuma

İslim Kebabı


Bayrama güzel yemek yakışır. Ben de İslim Kebabı yaptım, pilavla servis ettim. Çok güzel ve lezzetli bir yemek.

Malzemeler:

Yarım kilo yağsız kıyma
1 orta boy soğan
3 dilim bayat ekmek içi
4 orta boy patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
2 orta boy domates
4-5 sivribiber
1 çorba kaşığı salça
Karabiber, köfte baharatı  ( birer çay kaşığı )
Kaşar dilimleri
Tuz

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyalım. Uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında dilimleyerek tuzlu suda bekletelim. Sonra yıkayıp kurulayarak kızdırılmış sıvı yağda hafifçe arkalı önlü kızartalım.Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, tuzu ve baharatları ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Patlıcan dilimlerini çarpı işareti (X) şeklinde üst üste koyup ortalarına birer köfte yerleştirelim. Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftelerin üzerine çevirip kapatalım. Üzerlerine kaşar dilimi yerleştirerek birer kürdan batıralım. Fırın kabına patlıcanlı köfteleri dizelim. Salçayı 1-1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabının kenarından boşaltalım. İslim kebabını önceden 220 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirip sosu ile birlikte servis yapalım.

Afiyet olsun!

1 yorum:

bireflatunölüm dedi ki...

çok güzel gözüküyor cnm, ellerine sağlık :)

http://laminapropria.blogspot.com/