Malzemeler:
Yarım kilo kabak
250 gr kaşar rendesi
Beşamel Sosu İçin:
750 ml süt
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 yumurta
Tuz
Yapılışı:
Kabakları ortalama bir büyüklükte doğrayıp tuzlu suda 5 dk. haşlayın. Suyunu süzüp, yağlanmış derin bir kaba dizin. Beşamel sos için ayçiçek yağına unu ekleyin. Topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştırarak hafif sarı rengi alana ve un kokusu gidene kadar kavurun. Un kavrulduğunda 3 bardak sütü yavaş yavaş ekleyin ve bu sırada karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin ve koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp rende peynirin 1/3'ünü sosa katıp iyice karıştırın ve brokolileri bu sosla harmanlayın. Geri kalan sosu da sosla karıştırılmış brokolilerin üzerine yayın ve üzerini rende kaşarla kaplayın. 200 derece fırında orta raflarda üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder