5 Eylül 2010 Pazar

Fatoş Teyze Poğaçası




Bu yaz tatilinde Manisa'ya ablama gittiğimizde bize nefis bir poğaça yaptı. Bugün sizlere tarifini vereceğim. Adını da çocuklar koydu. İşte o nefis poğaça:


Malzemeler

Hamuru için:

  •   Yarım paket yumuşamış katı yağ
  •  1 su bardağı yoğurt
  •  1 su bardağı sıvı yağ
  •  1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 4 patates ( Haşlanmış, rendelenmiş)
  • Alabildiği kadar un

 İç Malzemesi:

  •   1 kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

 Dışı İçin:

  •   2 su bardağı galeta unu

 Yapılışı:

   
Bütün malzemeyi derince bir kaba alıp alabildiğince un koyup kulak memesi yumuşaklağında bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar koparılarak önceden hazırlanmış malzeme içine koyulup "D" şekli verilir. Daha sonra bu poğaçaların her tarafı galeta ununa ( veya önceden ekmek içi hazırlayıp derin dondurucuda bekletirseniz galeta unu yerine kullanabilirsiniz) batırılarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk kızarıncaya kadar pişirilir.

 
Afiyet olsun!!!

 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika görünüyor tadı da öyleyse müthiş bir lezzeti olmalı teşekkürler